LHP

LHP är en antiseptisk kräm som håller rent i mindre och ytliga sår. Krämen innehåller väteperoxid, ett antibakteriellt medel som inte orsakar resistens. Använd LHP så mycket och så ofta du vill.

LHP småsår

Vad används LHP för?
LHP är en antiseptisk kräm som håller rent från bakterier i mindre, ytliga sår t ex skrubbsår, skavsår, trasiga nagelband, självsprickor, munsår och insektsbett. Därmed motverkas en infektion i såret.

Hur använder man LHP?
När såret är helt rent från smuts och sårvätska applicera LHP direkt på såret. Ett tunt lager LHP kräm strykes på såret 1-2 gånger dagligen. Du kan täcka såret med en kompress eller plåster om det behövs. Behandlingstiden bör inte överstiga 2 veckor. Har såret inte börjat läka under den tiden, bör du rådfråga sköterska eller läkare. Krämen kan lätt tvättas av med enbart vatten. 

Var kan man köpa LHP?
LHP finns på ditt närmaste apotek eller direkt på nätet. 

Hur verkar LHP?
LHP är ett receptfritt VUM (Vissa Utvärtes Läkemedel) i form av en antiseptisk kräm som håller rent från bakterier i mindre och ytliga sår. Detta motverkar infektion i olika typer av småsår. Krämen innehåller väteperoxid, ett antiseptiskt ämne som bakterierna inte kan utveckla resistens mot. Det innebär att du kan använda LHP så mycket och så ofta som du behöver – utan att behöva oroa dig för antibiotikaresistens. Till skillnad från antibakteriella lösningar verkar väteperoxidkräm länge på såret och många upplever att det är enklare att hantera en kräm jämfört med en lösning.

Sidan uppdaterades senast 20151216.

LHP småsår

Läkemedelsinformation

LHP  kräm innehåller väteperoxid och är en antiseptisk kräm som håller rent från bakterier i mindre, ytliga sår t ex skrubbsår, skavsår, trasiga nagelband, självsprickor, munsår och insektsbett. Appliceras 1-2 gånger dagligen, på det skadade hudområdet. Behandlingstiden bör inte överskrida 2 veckor. Undvik kontakt med ögonen. Innehåller propylenglykol som kan ge hudirritation. Läs bipacksedeln noga före användning.